Johan Wretman

Anlita en svensk mäklarbyrå vid köp på Rivieran

Boende & Ekonomi Många drömmer om att köpa en lägenhet eller ett hus på Franska Rivieran. Genom att anlita ett svenskt mäklarföretag underlättar du köpet.

Fastighetsmarknaden i Frankrike skiljer sig mycket från den svenska. Bostadsannonserna är inte lika informativa, de är dessutom utspridda på många olika sajter. Administrationen i samband med köp är mer omfattande, och det är obligatoriskt att ta hjälp av en fransk notarie. – När man inte behärskar franska flytande kan det vara svårt att förhandla med mäklare och sätta sig in i dokumentationen kring boendet. Allt detta kan vi hjälpa till med, säger Johan Wretman, vd på Wretman Estate, den största svenska mäklarbyrån i Frankrike.

Wretman Estate matchar sina svenska kunders önskemål med lämpliga bostäder, bland annat genom att kunderna får förslag på hus eller lägenheter redan innan de kommer ner till Frankrike för visningarna.

– Vi har god kännedom om vad svenska kunder efterfrågar och vad som är viktigt i samband med en fastighetsaffär. Dessutom kan vi Rivieran utan och innan. För många svenskar är det en trygghet att anlita en svensktalande mäklare med ett stort kontaktnät när de ska köpa bostad i Frankrike, menar Johan Wretman.