Pauline Hegner, studierektor Axelsons.

Attraktiv utbildning för dig som är 50+

Hälsa & skönhet Det blir allt vanligare att sadla om och skaffa sig en ny utbildning efter femtio. Det märks inte minst på Axelsons, som bland annat utbildar inom massageterapi, hud- och fotvård.

På Axelsons finns många seniora elever som väljer att sadla om och skaffa sig en ny utbildning. Kurser som bland annat kan leda fram till ett nytt deltidsarbete, eller en helt ny karriär. Efterfrågan på kroppsterapier som exempelvis massage är hög och kommer förmodligen att förbli fortsatt hög även framöver. Att det aldrig är för sent att skola om sig eller bygga på med ny kompetens är många av eleverna på Axelsons ett levande bevis på. Åldersspridningen genererar dessutom en god stämning bland skolans elever.

– Många seniorer har funderat på att utbilda sig till exempelvis fot- eller massageterapeut i många år, men väljer att förverkliga drömmen först senare i livet, eller till och med när de gått i pension. Utbildningen är ett sätt att fördjupa sig inom ett område som intresserar dem och samtidigt öppna upp för ett flexibelt deltidsarbete som med fördel kan kombineras med livet som senior, säger Pauline Hegner, studierektor på Axelsons.