ThinkstockPhotos-470077602 (kopia)

Thinkstock

Bästa tipsen för sommarfesten

Mat & dryck Hon har ordnat alltifrån mindre, intima bjudningar till stora statsbesök. Här ger Sabis egen festfixare Åse Sinnby (till vardags hotellchef på Sabis hotell Smådalarö Gård) sina bästa tips inför sommarens alla festligheter för släkt och vänner.

monopaul

Pål Johansson

  • Låt ett tema som exempelvis en högtid, årstid eller färg genomsyra alltifrån mat och dryck till dukning, inbjudningskort och blommor.
  • Dukningen får gärna vara okomplicerad. Och kom ihåg att ett välstruket vitt lakan fungerar ypperligt om du saknar duk. Lägg däremot lite extra krut på utvalda detaljer i färger som passar temat, och som gör att helheten känns genomtänkt och personlig.
  • Var kreativ. Handgjorda inbjudningskort, placeringskort och servettringar är exempel på uppskattade festinslag. Leta igenom hemmets vrår och hitta saker som lyfter temat och matcha med säsongens blommor.

År 1874 slog Slagteriaktiebolaget (Sabis) upp portarna till sitt slakteri och charkuterifabrik på Åsögatan i Stockholm. Nu 140 år senare lever och frodas det jubilerande företaget mer än någonsin, med samma vision och fokus på högkvalitativ mat och hållbarhet.

Madeleine Brehmer, vice vd och ägare av Sabis tillsammans med Caroline Cederblad berättar att de brinner för bra mat och svenska råvaror. Trots att de enbart finns i Stockholm är de i dag Sveriges största inköpare av småskalig och närproducerad mat.