Boo Persson

Elmopeden underlättar rörligheten i vardagen

Hälsa & skönhet En elmoped är ett fantastiskt alternativ för dig som vill fortsätta leva ett aktivt liv. Elmopeden kommer fram överallt och är lätt att parkera.

I höst lanserar Eloped AB i Malmö den miljövänliga elmopeden Soco TS 1200 R, en riktig supermoped som är lätt att köra och äga och som fungerar lika bra i stadsmiljöer som på landsväg.

– En elmoped kan komma fram nästan överallt. Eftersom de är eldrivna kan de dessutom parkeras inomhus utan problem, vilket alltid gör det enkelt att hitta en trygg och säker parkeringsplats för mopeden, säger Boo Persson på Eloped.

Soco TS 1200 R har utvecklats för att ha en hög prestanda och lång räckvidd. På en enda laddning kan man köra sexton mil. Mopeden har dessutom en maxhastighet på 45 kilometer i timmen, vilket passar perfekt för landsvägstrafik. Med en enkel knapptryckning kan man ställa in mopeden på lägre hastigheter, exempelvis när man rör sig i stadsmiljöer.

– En elmoped är billig i drift, det kostar inte mer än tio kronor att ladda batteriet fullt. Mopedens högprestandamotor har utvecklats av Bosch och batteriet har utvecklats i samverkan mellan LG och Samsung. Elmotorn innebär att mopeden är helt ljudlös. Den är dessutom i princip underhållsfri och möjliggör ett aktivt och rörligt liv för alla seniorer, säger Boo Persson.