Elisabeth Sjöberg

Få ett nytt liv med hörapparat!

Hälsa & skönhet Många lever med en hörselnedsättning trots att det numera finns diskreta tekniska hjälpmedel som gör skillnad. Förhöj livskvaliteten och lev ett aktivt liv med en diskret hörapparat!

Uppskattningsvis 1,4 miljoner svenskar har någon form av hörselnedsättning, vilket gör att det räknas som en folksjukdom. Drygt 420 000 av dessa använder hörapparat, vilket innebär att drygt två tredjedelar av alla svenskar med hörselnedsättning inte använder hörapparat.

Det krävs ingen remiss för att testa sin hörsel på en hörselmottagning och därför borde det vara lika naturligt att testa hörseln som att göra ett syntest hos optikern.

Trådlös teknik

Moderna hörapparater är avancerade, diskreta och baseras på trådlös teknik. De har intelligenta tillbehör som strömmar ljud från mobiltelefonen, tv:n och datorn till hörapparaterna.

– Många som provar hörapparat upplever att de får ett helt nytt liv. En god hörsel kan öka livskvaliteten avsevärt. Många förstår inte förrän efter att de provat hörapparater hur dåligt de egentligen hört. Så vänta inte och ha besvär i onödan, utan låna hem hörapparater på prov och upplev skillnaden, säger Elisabeth Sjöberg, som är legitimerad audionom och vd på Bra Hörsel/Transistor Retail.