Strand på Gran Canaria

Foto: Valery Bareta/Adobe stock

Flexibla resepaket populära

Resor Resebyrån Hotelreservation specialiserar sig på resor för seniorer, de som styr över sin egen tid och vill fly till varmare breddgrader på vintern.

Anna Adolfsson

Det fiffiga med Hotelreservation är att de har valt lägenhetshotell där man lagar egen mat eller kan lägga till frukost, middag och all-inclusive i priset.

– Man kan vara borta allt från några dagar till flera månader, säger Henrik Struwe som är VD och grundare.

Henrik Struwe
Henrik Struwe

Kanarieöarna är den mest populära destinationen under vintern medan Medelhavet lockar under vår och höst. Bokningarna sker via telefon eller genom att kunderna kommer in i butiken.

– Många väljer Hotelreservation för att vi erbjuder helhetslösningar med både flyg, lägenhetshotell och transfer i ett, dessutom till ett paketpris som skiljer sig avsevärt från vanlig charter, säger Henrik Struwe.

De äldre resenärerna gärna vill ha längre betänketid och mer information innan de bestämmer sig för sin resa. Därför tar Hotelreservation inför varje säsong fram broschyrer med ett antal hotell som är lämpliga för långtidsboende. Henrik Struwes bästa tips är dock att boka tidigt.

– Om man vill åka i januari/februari bör man boka redan i maj/juni för att få plats till önskad destination och till bästa pris, säger han.