Mia & Mattias Terngård.

Gör drömmen om Thailand verklig

Resor Många svenskar drömmer om att bo i Thailand. Varför inte investera i en lägenhet eller en villa på Koh Lanta, en av Thailands mest populära öar för svenskar? Här kan man leva billigt och bekvämt med en hög livskvalitet året runt.

Antal svenskar som väljer att bo hela eller delar av året på Koh Lanta ökar. Det innebär att det finns ett stort utbud av service och aktiviteter samt möjlighet till socialt umgänge för svenskar på ön. Många seniorer väljer att investera i ett boende i Thailand redan innan de blivit pensionärer. Då satsar de på att hyra ut boendet stora delar av året. När de går i pension vistas de ofta längre perioder i Thailand, säger Mia Terngård, som tillsammans med sin man Mattias driver Poseidon Villas, som byggt och sålt villor och lägenheter på Malee Beach på Koh Lanta.

Mias tips till seniorer som funderar på att investera i ett boende i Thailand är att undersöka vilken typ av service som finns i närheten, både i form av butiker och samhällsservice samt städning, hjälp med uthyrning och liknande från företaget som sålt boendet till dig.

– Koh Lanta är en populär ö som förmodligen kommer att öka i popularitet ännu mer de kommande åren. Numera finns en bro till ön och om ett par år byggs ytterligare en bro, vilket gör resor till och från flygplatsen i Krabi smidiga. Många seniorer uppskattar möjligheten att generera intäkter på sin investering genom att hyra ut sitt boende delar av året. Vi bygger nu ett helt nytt område på Koh Lanta, Malee Highlands, säger Mia Terngård.