ThinkstockPhotos-91633739 (kopia)

Thinkstock

Kosmetisk kirurgi för både män och kvinnor

Hälsa & skönhet Clinic Strömstad grundades 2004 och har stor erfarenhet av estetisk plastikkirurgi och hudföryngring. Kliniken utför det mesta inom kosmetisk kirurgi, hudbehandling med injektioner samt behandling med medicinska hudkrämer och peelingar.

monopaul

Pål Johansson

Då Strömstad ligger nära den norska gränsen kommer en stor del av klinikens patienter just därifrån. Kliniken erbjuder samma låga priser som i grannlandet, vilket gagnar även de svenska patienterna.

Plastikkirurgen Bo Cederqvist på Clinic Strömstad har en gedigen erfarenhet inom området och har bland annat arbetat som överläkare i plastikkirurgi i både Norge och Sverige. Han har arbetat med kosmetisk kirurgi sedan 1999.

 

Vilka är de vanligaste behandlingarna i dag?

– För kvinnor och bröstkirurgi ser vi främst två stora grupper. Den ena består av yngre kvinnor som vil ha större bröst och den andra är kvinnor som fött barn och vill se ut som de gjorde innan.

– I den sistnämnda gruppen ser vi dessutom ett intresse för bukplastik. Detta beror till stor del på att många har problem med att huden på magen inte dragit ihop sig efter förlossningen.

 

Hur ser intresset ut bland män?

– Kvinnorna är fortfarande den största patientgruppen inom plastikkirurgiska ingrepp, men vi kan se ett ökat intresse även bland män.

 

Vi kan se ett ökat intresse även bland män.

 

Vilka ingrepp är populärast i denna grupp?

– Bland männen är det främst personer i övre medelåldern som ofta vill göra ingrepp som fettsugning och ögonlockskirurgi. När du blir äldre kan mycket hud samlas på ögonlocken vilket kan leda till att det blir funktionellt besvärligt. Vi ser även ett intresse bland män att ta bort bröstvävnad.

 

Hur arbetar ni med patientkontakten?

– Vi försöker ha en personlig prägel på det vi gör och jobbar nära patienterna. Innan operationen får patienten träffa kirurgen som ska utföra ingreppet och vi är också alltid lättillgängliga efter operationen. Patienten kan alltid nå oss och vi svarar alltid i telefon – även under semestern.