Dr. Essam Mansour

Ta hjälp mot erektionsproblem

Hälsa & skönhet Impotens är ett stort tabubelagt manligt problem. 40 procent av alla män mellan 40-70 år har någon form av erektionssvårighet. Få söker vård.

I 70 procent av fallen är det blodkärlen som är föråldrade och har blivit mindre elastiska, trånga eller blockerade som vid högt blodtryck, diabetes, hög kolesterol, och efter prostatacanceroperation eller strålbehandling. Blodinflödet till penis minskar och erektionen blir sämre.

Nu finns en unik stötvågsbehandling som speciellt utformad för att stimulera blodkärlen i penis och föryngra dem så att de får tillbaka sitt flöde och skapar nya blodkärl i penisens svällkroppar som i sin tur ökar blodinflödet och minskar blodutflödet och ger stabil och hållbar erektion.

– Svällkropparna blir mer elastiska och större så penis blir också lite tjockare och lite längre efter behandlingen, säger Dr. Essam Mansour urologspecialist på Urologi och- inkontinens kliniken som är den första och den enda kliniken hittills i Sverige som behandlar erektionsproblem med stötvågsbehandling i Sverige.

80 procent av de som genomgår stötvågsbehandling bli bättre. Innan behandlingen, som tar cirka 20 minuter per tillfälle och är smärtfri, görs en noggrann utredning till vad som orsakat problemen. Det kan vara psykologiska faktorer eller underliggande sjukdomar som testosteronbrist, neurologisksjukdom eller hjärt-och kärlsjukdom.

Kliniken hanterar inte bara impotensproblem. Kliniken är också specialiserad på operation av prostataförstoring med varm behandling där man kan gå hem direkt efter behandlingen, och steriliseringen utan kniv och med en teknik som gör det lättare att återskapa sädesledaren om man ångrar sig.